Sporthorgászok figyelem!

A kapitális halairól híres Alaszka horgásztó 2016. 04. 25-29-ig megrendezi a II. 100 órás baráti bojlis versenyét. Az első ízben rendezett versenyünkön a következő eredmények születtek. Kilenc csapat indult, összfogás közel 1,5 tonna volt, a versenyen 3 db 20 kg fölötti halat fogtak a csapatok, a legnagyobb halat a Star Baits Team fogta 27,35-ös súllyal, a versenyt az S-Carp Product csapata nyerte 352 kg fogott hallal, második lett a Cristal Carp Team 311 kg-mal, a harmadik lett a Free Fishing csapata lett 269 kg-mal. Az első versenyünk nagyon izgalmas, fordulatos küzdelmet hozott és a verseny baráti, jó hangulatban telt el. Minden csapat nagyon sportszerűen viselkedett, ezért is döntöttünk úgy Gedei Zoltán tógazdával, hogy a verseny második ízben is megrendezésre kerül.

Néhány mondat az Alaszka sporthorgásztó bemutatásáról. A tó Heves megyében, Alatka és Kál település között található. Jellege sóderbánya tó, vízterülete 10 hektár, átlag vízmélysége 3 m, legmélyebb pontjai 4-5 m. A tógazda és a kedves felesége szorgos munkájának köszönhetően egy nagyon kultúrált környezet várja a horgászni vágyókat. A partot óriási ősfák szegélyezik, nagyon szép és tiszta a környezet. Az Alaszka tó közel 45 éves, a szakszerű tógazdálkodásnak köszönhetően óriás halállománnyal büszkélkedhet, nagyon sok kapitális ponty él a tóban. A sok 15 és 20 kg közötti halnak jó életteret biztosít a helyenként 4-5 méteres vízmélység. A tó vize jó minőségű, így az ott élő halak nagyon szépek és egészségesek. Tó rekord ponty: 27,50 kg.
Bővebb információ a tóról: www.alaszkahorgaszto.hu –n található.

Versenyszabályzat:
Nevezési díj: 55000 Ft/csapat. A csapatok 2-3 főből állhatnak, a 3. fő is teljes jogú csapattag. A versenyre maximum 10 csapat jelentkezését tudjuk elfogadni. Az a csapat jogosult az indulásra, aki a teljes nevezési díj összegét befizette. Horgászni csapatonként 4 bottal, botonként 1 db 1 ágú hajszálelőkés módszerrel felkínált horoggal lehet. A versenyen használható eszközök, horgászmódszerek: etetőhajó használata, dobás engedélyezett. Etetni lehet, dobócső, parittya, katapult spomb, stb. A verseny előtt minden csapatnak lehetősége van 2 db világító dőlő bóját elhelyeznie, erre 10 perc áll rendelkezésre. A bójázáshoz csónak és radar biztosítva lesz. Csalizni kizárólag csak bojlival lehet, amelynek a legkisebb mérete 14 mm. Továbbá, pop-up, paszta, stick mix használata engedélyezett. Etetni pellettel, bojlival, és kizárólag apró főtt magokkal lehet. Mennyiségi korlátozás nincs. Minden csapatnak rendelkeznie kell 2 db nagyméterű merítőhálóval és minimum 10 db pontyzsákkal. A halak egészségének megóvása érdekében kötelező a nagy pontymatrac vagy bölcső. Fertőtlenítő használata kötelező.
Mérlegelés: A versenyben a 3kg-nál nagyobb egyedsúlyú ponty és amur számít bele. A versenyen szorzós pontrendszert alkalmazunk. 3-10 kg-ig 1 pont, 10-15 kg-ig 1,5 pont, 15-20 kg-ig 2 pont, 20-30kg-ig 2,5 pont. Mérlegelés naponta 2-ször történik, reggel és este. Rendkívüli mérlegelés, ha a 10 pontyzsák megtelik vagy 20 kg fölötti egyedsúlyú hal esetében. Egy pontyzsákba csak 1 hal rakható. A mérlegelést a tavon a megbízott halőrök végzik, és a szomszéd csapatból 1 főnek jelen kell lenni.
A verseny ideje alatt a tavon kizárólag csak a versenybe nevezett 2-3 fős csapatok tartózkodhatnak, a gépjárművük ott lehet a horgászhelyükön, ha a tavat el szeretnék hagyni, a versenybizottság felé jelezni kell szándékukat. A csapatok látogatókat fogadhatnak reggel 8-tól este 8 óráig, érkezésüket és távozásukat jelezni kell a versenybizottság felé, de a látogatók kizárólag gyalogosan közelíthetik meg a horgászhelyeket.
Tilos: erősfényű reflektorok folyamatos használata. Tilos az élő csali használata, a bojlin kívül bármilyen csalival horgászni. Kutyatáppal vagy bármilyen nem halaknak készített táplálékkal etetni, csalizni,  szigorúan tilos.  A szektorok előre telepített bójákkal lesznek jelölve, szigorúan tilos a szektorokból túletetni, túldobni, túlhúzni etetőhajóval. Ezt a versenybizottság ellenőrizheti. Ha valaki kihorgászik a szektorán kívül a verseny ideje alatt fogott legnagyobb halát a verseny végén az összpontszámából levonjuk. Különösen felhívjuk a figyelmet a halakkal való