Ha pihenésre, nyugalomra vágyik és még halat is szeretne fogni, akkor ezt a helyet Önnek találták ki.

Horgásztavunk Heves megyében Hevest és Kált összekötő úton, a Tarnabodi elágazóval szemben található. Az M3-as utópályáról az Erdőtelek – Kál lehajtónál kell Kál irányában fordulni és aztán Heves felé kell tartani. A 3. számú főútról pedig Kápolnán, Kál felé kell lekanyarodni és szintén Heves irányába tartani.

A bányászatot a 70-es évek elején kezdte ezen a területen az Erdőtelki Termelőszövetkezet, majd pár év múlva befejezték a kitermelést. A TSZ nem hagyta teljesen magára a területet és elkezdték a tó folyamatos telepítését. A tó jelenlegi területe 9,2 hektár és 4-5 méter átlag vízmélységű, számtalan töréssel. Az aljazat nem iszapos, kemény sóder jellemzi mindenhol. Tavunk a jégolvadást követően a nap 24 órájában várja az idelátogató vendégeinket. A parton, kényelmes horgászhelyeket kínálunk minden kedves horgászunknak. Összesen 6 db. filagória és 12 db. esőbeálló teszi még kényelmesebbé a horgászatot, esetleges viszonytagságos időjárási körülmények között. A tavon, 45 db. horgászhely került kialakításra, melyeken előzetes bejelentkezés alapján lehet horgászni. Minden álláshoz sátorhely, tűzrakó hely, szemetes, tartozik. A horgászhelyek, stégek kialakításánál fontos szempont volt, hogy a vendégek kényelmesen horgásszanak.

A tavon a „fogd meg és engedd vissza” (Catch & Release) szemlélet és horgászati módszer alapján a horgászok minden halat kötelesek kíméletesen visszaengedni! A horgászrend kialakításánál a természetes környezet és a háborítatlan élővilág megőrzése volt az elsődleges szempont. Legendák keringenek az itt élő emberek körében az itt lakozó óriás pontyokról és harcsákról. A tó környezete 2006-ban megváltozott az új tulajdonosoknak köszönhetően, gyönyörű horgásztóvá alakult át, ahol a horgászok kulturált környezetben tölthetik el idejüket, akár egyedül, akár a családjukkal vagy barátaikkal együtt. A folyamatos beruházásoknak köszönhetően, a tó egész területén elérhetővé vált a 230 V-os elektromos hálózat. Az alkonyat beköszöntével hangulatos ledes térvilágítás teszi lehetővé a közlekedést és a horgászhelyek megvilágítását.

A tó egész területén 4 db. 2,4 GHz-es sugárzóknak köszönhetően mindenki kedve szerint szabadon internetezhet.

Kialakításra került egy úgynevezett szociális épület, melyben 4 db zuhanyzó és 4 db WC került kialakításra. Az épület teljesen akadálymentesített, a mozgássérült pihenni vágyó vendégeink részére.

3 db. lakókocsi áll rendelkezésre az idelátogatók részére hogy még komfortosabban tölthessék el az itt eltöltött idejüket.

Tovább meleg ételrendelési lehetőséget is tudunk biztosítani vendégeink részére, melyet futárszolgálat 30 percen belül a megadott horgászhelyre szállít. Tavunkon minden bank által kibocsátott szépkártyát elfogadjuk.

A tó gazdag rablóhal állománnyal rendelkezik. Szép süllők, csukák és harcsák várják az idelátogató horgászokat. A tóban szép számmal fordul elő rekordlistás ponty és amur.

Nézzen el hozzánk, töltse el kellemesen napját és fogja meg élete legnagyobb halát !